Blockchain Bites: Hva stigende inflasjon kan bety for Bitcoin og den amerikanske dollar

Bitcoin er et verktøy for å unngå politiutpressing i Nigeria, sentraliserte sosiale medier blir sensurert blant thailandske protester, og Federal Reserve-styreleder Jerome Powell sa at sentralbanken vil omarbeide sitt forrige inflasjonsmål på 2% det neste tiåret.

Du leser Blockchain Bites , den daglige samlingen av de mest sentrale historiene i blockchain og crypto-nyheter, og hvorfor de er viktige.

Du kan abonnere på dette og alle nyhetsbrevene til CoinDesk her

For å bekjempe utpressing og tvangspolitisering i Nigeria, er det noen, som den nigerianske programmereren Adebiyi David Adedoyin, som vender seg mot bitcoin . Human Rights Watch har dokumentert en trend i landet hvor politiet internerer borgere, bestemmer deres livssparing gjennom tvangsinngang til telefonene og griper den. Det skjedde nesten med Adedoyin. “Pengene de samlet inn for å slippe meg løs i så fall, hadde vært mye mer hvis jeg hadde mer penger på kontoen min. Men jeg hadde mesteparten av pengene mine i bitcoin, ”sa Adedoyin. Det er mindre sannsynlig at politiet ser etter en bitcoin-lommebok, sa han.

Bitcoin-fondet

Fidelity Investments ‚hovedstrateg, Peter Jubber, lanserer et nytt bitcoin-indeksfond . Avslått i en innlevering onsdag formiddag hos verdipapirer og utvekslingskommisjonen, „Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP“ har et minimumsinnkjøp på 100 000 dollar og er det siste eksemplet på at Wall Street-veteraner varmer opp til bitcoin. Wise Origin lenker tilbake til Fidelity Investments via Jubber og Fidelitys datterselskaper for meglingstjenester og distribusjon, som begge vil motta salgskompensasjon fra det nye fondet. Den deler også en kontorbygning i Boston med Fidelity, rapporterer Danny Nelson.

Sentralisert sensur

Thailands anti-regjeringsprotester fremhever sårbarhetene til store sosiale medieplattformer som Twitter og Facebook, rapporterer CoinDesks Sandali Handagama. Onsdag sa Thailands digitale minister Puttipong Punnakanta at myndighetene vil fortsette en internasjonal nedbrytning – inkludert sensur på Facebook og potensiell innblanding på Twitter – i et forsøk på å begrense et grunnlag av distribuert politisk handling i landet.

Utveksling utpressing

The New Zealand børsen har stoppet handelen for tredje dagen på rad som følge av straffbare cyberattacks. Målrettet forstyrrelse fra ondsinnede skuespillere har slått NZX-sentralens hostingtjeneste Spark har banket den intermitterende offline. Kriminelle, potensielt knyttet til Amada Collective og Fancy Bear cybergangs, krever bitcoin for å stoppe angrepene. I løpet av de siste ukene har gruppen også forsøkt å presse ut bitcoin fra PayPal, MoneyGram, YesBank India, Braintree og Venmo, melder CoinDesks Sebastian Sinclair.

Blockchain på LINE

Meldingsgiganten LINE har lansert en lommebok for brukere å administrere digitale eiendeler og en blockchain-plattform der utviklere kan utstede egne tokens, tokenize digitale eiendeler og kjøre desentraliserte applikasjoner (dapps). Lommeboktjenestene er bare tilgjengelige i Japan ved lanseringen, der LINE er spesielt kjent. Selskapet, som har meldingsappen, kan skryte av 84 millioner brukere, har som mål å utnytte det eksisterende nettverket for å starte utviklingen av token-økonomiene og akselerere adopsjoner av mange dapper bygget på den proprietære blockchain-plattformen – og skiller den ut fra andre messch-app blockchain-eksperimenter.