Ethereum presteerde beter dan bitcoin door het verkrijgen van actieve adressen

De op één na grootste crypto in termen van kapitalisatie overtrof de bitcoin in termen van de groei van het aantal actieve adressen. Sinds het begin van het jaar is hun aantal met 145% gestegen, terwijl bij Bitcoin Era deze indicator met 13% is gestegen.

Volgens het analytische bedrijf Messari bereikte het aantal actieve Ethereum-adressen 567.829. Ondanks de tragere groei zijn er 745.665 in het Bitcoin-netwerk.

De grafiek toont ook twee periodes van een sterke afname van de groei van actieve portemonnees in het etherische netwerk. De eerste vond plaats medio maart en viel samen met een daling van de marktwaarde van ETH tot onder $111. De volgende recessie deed zich begin juni voor te midden van de groeiende populariteit van de DeFi-sector.

ETH presteerde beter dan BTC wat betreft het totale bedrag aan commissies op het netwerk, volgens Glassnode. Tegelijkertijd is de mediaancommissie voor ETH twee keer lager dan voor BTC: respectievelijk 0,253 en 0,503 dollar. Dit blijkt uit de gegevens van BitInfoCharts.